Frozen activiteiten.

Ik was op zoek naar een typische  frosenthemadag. Toen dacht ik aan zelf sneeuw maken! Dat is een super leuke activiteit en heerlijk voor de kinderen om te ontdekken. Ik probeerde diverse recepten; onder andere voor een droge en natte variant met huis, tuin en keuken ingrediënten voor nepsneeuw en een eetbare sneeuw die ik gelijk kon pakken. Er kon dus sensopatisch gespeeld worden.  De kinderen vonden het heerlijk!
Het droog spelen met Frozen sneeuw is echt makkelijk. Je hebt alleen zout en glitters nodig. Liefst zilver en blauw omdat dat toch wel heel erg Frozen is. Dit beide legde ik  op een dienblad met opstaande randen om de rotzooi een beetje te beperken. Ik vond ook nog glittersterren Daar kon dus heerlijk mee gespeeld worden. Eerst met de handjes en toen het spel een beetje doodliep heb ik een mes gegeven om mee te spelen. De rommel was zo opgestofzuigd.

Ik heb de kinderen ook laten toveren als Elsa.
Voor deze natte sneeuw had ik nodig;

Scheerschuim
Baking Soda (of bloem / maizena)
Glitters
Azijn.
We begonnen met het schudden en  leeg spuiten van de fles scheerschuim.  Toen strooiden we hier een volledig pakje van 500 gram baking soda overheen en kneedden we dit door elkaar. Dit was even wat werk, en ja we kregen hier vieze vingers van. Als je goed blijft kneden krijg je op een gegeven moment een stevige constructie waarmee je sneeuwballen kan kneden. Het leek wel een soort klei te worden. Natuurlijk gingen hier ook nog wat glitters doorheen.
Toen de kinderen het kleien zat waren konden we de magie toevoegen. Hiervoor gebruikten we een spray met de azijn, wel een beetje verdund. Deze azijn  reageerde met de baking soda en zorgt dat het geheel ging bruisen. Dat zag er erg bijzonder uit. Het effect werd nog groter toen we de ‘klei’ eerst in een klein bakje deden en dat op een dienblad zetten zodat het er helemaal uit ging schuimen.
 
We gingen ook een iglo bouwen 
Dat is een moeilijk bouwwerk dus keken we eerst op  Google. Toen gingen we aan de slag.
We maakten eerst een soort cement van poedersuiker en water. Dit papje was de onderlaag voor de eerste ring van suikerklontjes.
Op het winters glazuur legden ze een eerste ring klontjes. Daar bovenop kwam weer een laagje glazuur. Daarna weer suikerklontjes, glazuur en ga zo maar door. Het bleek dat het plakken met het glazuur best lastig was, daarom hebben wij tussentijds ook een paar ringen met gewone plaksel gelijmd. Zo werd het geheel net wat steviger.
 Ze moesten elke ring van de Iglo steeds kleiner maken, zo ontstond er een bol. Ze maakten er raampjes en deurtjes in en klaar was de iglo.
IJstikkertje
Wat was er nodig?
1 'vriezer' (tikker), 1 ' ontdooier' (bevrijder), renners, de plaats/grasveld 

Er werd 1 kind gekozen die ‘de vriezer’ was. De vriezer verliet voor even de groep. Nu werd er een ontdooier uitgekozen. De vriezer mocht niet weten wie de ontdooier was. De rest van de kinderen waren de renners.

De vriezer kwam terug en probeerde de renners te bevriezen door ze aan te raken. Als je bevroren was, stond je heel stil op je plaats. De ontdooier kon je bevrijden door je aan te raken. Het ijs smolt en je mocht weer meedoen. De ontdooier moest stiekem te werk gaan. Zodra de ontdooier getikt werd. zouden er steeds meer ijsbeelden stil staan.

Als iedereen bevroren is, heeft de vriezer gewonnen!

Weet de vriezer wie de ontdooier was?

Reacties

Populaire posts van deze blog

optreden. op koningsdag

plannen voor de nieuwe strot

Rock on 2.0